Psicologia

psicologia

Al llarg de la nostra vida ens podem trobar davant de situacions difícils que ens posen a prova tant a nivell personal com laboral i familiar. I de vegades, sols no podem seguir endavant.

Quan hi ha afectació que ens condiciona en la nostra vida, quan hi ha símptomes de malestar, hem de demanar ajuda.

Sortir de les situacions complicades, millorar malestar amb l’ajuda d’un professional és més fàcil.

A Centre Terapèutic Rosselló sabem que no hi ha receptes màgiques per a solucionar tots els problemes però podem ajudar a trobar la sortida i aquest és el nostre objectiu prioritari.

A qui va dirigida una atenció psicològica?

Atenem a la persona o persones directament o indirectament implicades: nens, adults, parelles, familiars. En molts casos qui assisteix a la nostra consulta no és qui té el problema, sinó qui ho sent, i és a aquesta persona, a la qual podem ajudar perquè la situació millori. Qui pateix és qui ha de ser atès.

Com treballem?

Desenvolupem el nostre treball dins de la línia cognitiu-conductual, que es centra en la recerca de solucions aprofitant les competències i capacitats de cada persona dins de la reflexió conscient i raonada.

A partir d’una anàlisi individual i personalitzada, elaborem un diagnòstic i dissenyem l’enfocament del tractament per a cada cas.

Assessorem quan no hi ha patologia.

Quina és la finalitat d’una teràpia o d’un assessorament psicològic?

– El nostre objectiu és acabar amb el malestar emocional del pacient i crear eines personals que ens puguin ajudar en el present i en el futur, a partir de les competències i capacitats de cadascú.

– Intentar guiar un procés de reflexió a partir del conflicte vital, amb la finalitat de resoldre des de l’arrel per poder millorar la manera d’afrontar les actuals i altres situacions futures.

– Acompanyar la persona en aquest procés i ajudar a veure el problema des de totes les perspectives, acceptar realitats, reinterpretar i buscar recursos interns per poder abordar la situació en la que es troba.

– Ajudar al pacient a conèixer, des d’una visió perifèrica, com funcionem amb nosaltres mateixos i amb els que ens envolten, entenen com interpretem als altres i com ens influeixen aquests i les nostres accions. Readaptar-nos amb un nou model de funcionament de vida.